fbpx
SHARE
Από Ιωάννης Οφάκογλου
Αρθρογραφία
28.09.2021

Η Google αναβαθμίζει το My Business με product list

Η ουσία για το μάρκετινγκ είναι να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και να επικοινωνείς το κατάλληλο περιεχόμενο στον κατάλληλo άνθρωπο. 

Γνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας το κοινό χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο το διαδίκτυο για να αναζητήσει πληροφορίες και προϊόντα, ένα από τα πρώτα σημεία επαφής με μια εταιρία (γνωστά και ως touch points) είναι το Google.

Η Google που έχει μετατραπεί σε πόρτα εισόδου προς ηλεκτρονικά καταστήματα και εταιρίες, αντιλαμβανόμενη την αύξηση των αναζητήσεων και του e-commerce, προχώρησε στην αναβάθμιση του Google My Business δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρίες πέραν από τις βασικές πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό, να τοποθετήσουν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Τι είναι το Google My Business

Το Google My Business είναι ένα δωρεάν εργαλείο της Google, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να προβάλλουν δωρεάν την εταιρία τους στις αναζητήσεις του κοινού, τοποθετώντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες επικοινωνίας, ωράριο, φωτογραφικό υλικό, προσφορές ακόμα και νέα.

Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι τα insighs που σας δίνει το εργαλείο είναι εξαιρετικά! Μπορείτε να γνωρίζετε πόσοι σας έψαξαν με το όνομα της εταιρίας, πόσες φορές εμφανιστήκατε σε keywords που σχετίζονται με την κατηγορία, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας, πόσοι από αυτούς πήγαν στο website, σας κάλεσαν ή ζήτησαν οδηγίες για να έρθουν.

Tip: Αξιοποιήστε τα keywords που θα βρείτε στην ανάλυση αναζητήσεων τα οποία σας φέρνουν traffic και ενσωματώστε τα στην αρθρογραφία σας ή σε καμπάνιες στο Google Search.

Οπότε σε όλα αυτά που σας ανέφερα πιο πάνω, προσθέστε και τη νέα δυνατότητα να προβάλετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στις αναζητήσεις του κοινού στο Google search ή στο Google Maps.

Η Google αναφέρει σχετικά:

“Ο product editor επιτρέπει στις εταιρίες να εμφανιστούν στις αναζητήσεις του κοινού σε κινητές και σταθερές συσκευές, να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν τις αλληλεπιδράσεις με τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια πιο ολοκλήρωμένη και επιμελημένη προϊοντική παρουσίαση ενός καταστήματος στην καρτέλα Products στο προφίλ της εταιρίας όταν αυτό εμφανίζεται στο Google Search”.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια εξαιρετική δυνατότητα που δίνεται στις εταιρίες ώστε να βελτιστοποιήσουν την πρώτη εικόνα που βλέπει ο υποψήφιος πελάτης πριν καν ακόμα επισκεφτεί το website, το κατάστημα ή τα social media channels.

Και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα, εστατόρια ή μπαρ, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για local SEO στις αναζητήσεις των πελατών που ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο σε κοντινή περιοχή.

Πως θα τοποθετήσετε τα προϊόντα σας στο Google My Business

Το βασικότερο που πρέπει να κάνετε πριν ακόμα τελειώσετε το άρθρο μου, είναι να βεβαιωθείτε ότι ήδη διαθέτετε GMB. Αν δεν έχετε, κάντε μια παύση στο διάβασμα, δημιουργείστε το εταιρικό σας προφίλ και μετά συνεχίζετε το διάβασμα.

Αν έχετε προφίλ, πηγαίνετε στο dashboard του GMB σας και δείτε αν στο αριστερό μενού κάτω από το tab photos ή φωτογραφίες υπάρχει το tab Products ή προϊόντα.

Αν υπάρχει, το πατάτε και προχωράτε στα επόμενα βήματα που είναι:

– Product image / Φωτογραφία προϊόντος

– Product name / Όνομα Προϊόντος

– Category / Κατηγορία

– Price / Τιμή

– Description / Περιγραφή

– Button Link / Κουμπί

Tip: Αφήστε τα καλύτερα για το τέλος διότι ότι προϊόν ή υπηρεσία ανεβάσετε στο τέλος, θα εμφανίζεται πρώτο.

Μην κάνετε δεύτερες σκέψεις και το αφήσετε για αργότερα. Αν με ρωτάτε, επιβάλλεται να βελτιώσετε το προφίλ σας διότι όπως σας ανέφερα και στην αρχή, το Google Search και Maps είναι τα πρώτα σημεία επαφής στις αναζητήσεις του κοινού.

Να βάλετε σωστές περιγραφές στο αντίστοιχο πεδίο και ακόμα καλύτερες φωτογραφίες που θα διαφημίζουν το προϊόν σας. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα μπορέσετε να δείτα τις λίστες στο Google Business προφίλ σας και έτσι θα δώσετε τη δυνατότητα στους δυνατικούς πελάτες σας, να μάθουν ακόμα περισσότερα για την εταιρία, το εστιατόρια ή το κατάστημα σας. 

SHARE