fbpx
Το ζητούμενο

To The Greek Embassy | Coffee Bar Kouzina αποτελεί ένα σύγχρονο ελληνικό καφενείο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Άμστερνταμ. Η διοίκηση της εταιρίας έχει σχεδιάσει να επεκτείνει την δραστηριότητά της δημιουργώντας νέα σημεία σε πολυσύχναστα μέρη της πόλης.

Για να δημιουργήσει ένα ισχυρό και αναγνωρίσμο brand, μας ανέθεσε τον σχεδιασμό της νέας εταιρικής ταυτότητας του The Greek Embassy. Στόχος μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το έργο ήταν η πρότασή μας να αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό της ελληνικής κληρονομιάς και της σύγχρονης αισθητικής, δημιουργώντας ένα brand που θα εκπροσωπεί πιστά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Η προσέγγισή μας

Επιλέξαμε προσεκτικά γραφικές παραστάσεις που αντλούν έμπνευση από την πλούσια ελληνική ιστορία και παράδοση. Κάθε γραφική αναπαράσταση έχει το δικό της μοναδικό παρελθόν και συμβολισμό, αντιπροσωπεύοντας την αυθεντικότητα της ελληνικής κουλτούρας.

H εταιρική ταυτότητα σε συνδυασμό με το εσωτερικό περιβάλλον μεταφέρει την αίσθηση της γνήσιας ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας.

Μέσα από αυτές τις εικόνες, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που αναδεικνύει την ουσία της Ελλάδας, με την αισθητική, την ιστορία και την παράδοσή της. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πολυδιάστατο χώρο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αφεθούν στη μαγεία της ελληνικής κουλτούρας, να αισθανθούν μέρος μιας παλιάς και πλούσιας ιστορίας, και να βιώσουν τη ζεστασιά της φιλοξενίας που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Ελλάδας.

Interior Design

Η ιδέα του Interior Design ξεκίνησε από την επιθυμία της ομάδας του “The Greek Embassy” να δημιουργήσει ένα χώρο με ελληνικό χαρακτήρα και φρέσκια πνοή που θα προσφέρει τη «ζεστασιά» της φιλοξενίας. Ακολουθώντας το πνεύμα της νέας εταιρικής ταυτότητας του brand συνεργαστήκαμε με την αρχιτέκτονα Ράνια Θωμά η οποία δημιούργησε «γειτονιές», τις οποίες συνθέσε με vintage αλλά και σύγχρονα υλικά και στοιχεία.

Η πρώτη «γειτονιά» είναι εκείνη του Bar, με χαλαρό cozy καθιστικό μπροστά από ένα μεγάλο παράθυρο, αλλά και σημεία με ψηλά stools. Προχωρώντας συναντάμε μεγάλες ροτόντες για παρέες μπροστά από την open-space κουζίνα. Η επόμενη «γειτονιά» αφιερώθηκε στο dining, με περισσότερα τραπεζοκαθίσματα αλλά και ένα πιο ψηλό stand που θα εξυπηρετεί διαφορετικές παρέες ταυτόχρονα ή και εκείνους που επιλέγουν το χώρο για εργασία.

Για όλους τους χώρους επιλέξαμε υλικά με αναφορά στην ελληνική ύπαιθρο, όπως αδρές τσιμεντοκονίες, stone-effect επιφάνειες, δια χειρός φωτιστικά από φυσικό πηλό, ξύλο και υφάσματα. Φυσικά, αγαπημένο μας στοιχείο είναι τα δεντράκια ελιάς που θα κοσμούν τις «γειτονιές». Τέλος, στην επίπλωση συναντάμε ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η πέτρα και η παραδοσιακή ψάθα, με σύγχρονη προσέγγιση.