fbpx
ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Όταν η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό των επιχειρηματιών, δεχθήκαμε μια πρόσκληση για να την ακούσουμε και να πούμε τις απόψεις μας. Στο άκουσμα δημιουργίας μιας παραδοσιακής ιταλικής τρατορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν μπορούσαμε παρά να επικροτήσουμε και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ιδέας.

Δίχως να χάσουμε χρόνο ξεκινήσαμε την έρευνά μας αναλύοντας σε βάθος την έννοια της τρατορίας και τη θέση που κατέχει στην ιταλική παράδοση και στο μυαλό των Ιταλών. Μάθαμε ότι η τρατορία είναι ένα χαλαρό μαγαζί στις ιταλικές γειτονιές με ποιοτικό παραδοσιακό φαγητό, φιλικό σέρβις και ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Οι Ιταλοί την επισκέπτονται καθημερινά για μεσημαριανό ή βραδινό με φίλους.

Συνεπώς εμείς έπρεπε να οπτικοποιήσουμε και να αναδείξουμε μέσω της εταιρικής ταυτότητας όλα τα στοιχεία που δομούν την ατμόσφαιρα και κουλτούρα μιας τρατορίας.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ

Ο σχεδιασμός του λογοτύπου είναι εμπνευσμένος από την παραδοσιακή ιταλική κουλτούρα και τις κλασσικές τρατορίες της Τοσκάνης. Πιο συγκεκριμένα έχει χρησιμοποιηθεί μια λεπτή slab serif γραμματοσειρά με τετράγωνες γωνίες, που συναντάται πολύ συχνά κατά τον 19ο αιώνα.

Η επιλογή αυτή προσδίδει μια ρουστίκ ιταλική αισθητική εστιατορίου συνδυασμένη με έναν ρομαντισμό παλαιότερης εποχής. Η επιλογή των χρωμάτων που συνοδεύουν το λογότυπο αποπνέουν μια ζεστασία, φιλικότητα απλότητα που είναι και τα κύρια χαρακτηριστικά της τρατορίας.