fbpx
Το ζητούμενο

Η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας Your Mellon, η οποία δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, έθεσε ως στόχο στο 2023 την αύξηση των εγγραφών από νέους στην Αλβανία και το Κόσοβο, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και καριέρας στο εξωτερικό.

Καθώς η εταιρεία επρόκειτο να εισέλθει για πρώτη φορά στις αγορές αυτές, μας ανέθεσε να σχεδιάσουμε την στρατηγική ψηφιακής επικοινωνίας η οποία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού και θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα τα οφέλη και τις παροχές που προσφέρουν οι εταιρίες του εξωτερικού.

Η προσέγγισή μας

Κάθε χώρα και κάθε ηλικιακή ομάδα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και για να είμαστε σε θέση να προτείνουμε στην YourMellon τα κατάλληλα κανάλια και μηνύματα, προχωρήσαμε σε μία εκτεταμένη έρευνα για να δούμε ποια είναι τα social media channels που χρησιμοποιούν οι νέοι στην Αλβανία και ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που εκφράζουν.

Μετά την συγκέντρωση και ανάλυση των δεδομένων, σχεδιάσαμε μία ψηφιακή καμπάνια με στόχο τη γνωστοποίηση της πλατφόρμας στο επιλεγμένο κοινό και την αύξηση εγγραφών. Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε σχεδιασμός ενός συνόλου από Digital Banners και Carousel με διαφορετικά μηνύματα για την προβολή της καμπάνιας σε πολλαπλές τοποθετήσεις (placements) του Facebook και του Instagram. Γνωρίζοντας ότι τα κάθετα videos έχουν πολύ καλύτερη απόδοση στο κοινό, παράλληλα με τα creatives δημιουργήσαμε και ένα κάθετο short form video όπου εκπρόσωπος της εταιρίας αναλύει με απλό και φιλικό τρόπο την υπηρεσία και εξηγεί τη διαδικασία πριν και μετά την εγγραφή. Η προβολή του βίντεο έγινε, κατόπιν προσαρμογής, σε Newsfeed, Reels και άλλα placements. Ο συνδυασμός των διαφορετικών ειδών περιεχομένου είχε ως αποτέλεσμα να πετύχουμε με πολύ μικρό budget 2.000 εγγραφές με κόστος ανά εγγραφή €0,18 (ένα από τα χαμηλότερα της αγοράς).

Social Media Carousel
Social Media Banners
Αποτελέσματα

Η καμπάνια σε 4 εβδομάδες προβλήθηκε σε 170.000 μοναδικούς χρήστες (Reach) και απέφερε 2.000 εγγραφές με κόστος ανά εγγραφή €0,18 (ένα από τα χαμηλότερα της αγοράς).

Facebook & Instagram Reel